SSL (HTTPS) er i dag rimeligere og enklere enn noen gang

SSL brukes daglig av millioner av mennesker, men mange vet nok ikke nøyaktig hva et SSL-sertifikat gjør, bortsett fra at det har noe med internett å gjøre. De fleste store og populære nettsteder har allerede SSL, selv om du kanskje ikke vet det. Se på adressefeltet ovenfor – ser du en grønn hengelås? Dette betyr at nettsiden har SSL, og at data du overfører til nettsiden går via en sikker kobling.

Dedia.no er beskyttet med et SSL EV-sertifikat som viser firmanavn og opprinnelsesland i adressefeltet.

Hvorfor SSL er så viktig

SSL (Secure Sockets Layer) brukes til å sikre dataene som sendes over internettet mellom datamaskinen din og serveren til nettsiden du besøker. Dette kan være passordet du bruker på Facebook eller kredittkortinformasjonen du taster inn når du handler noe på nettet, altså viktig informasjon du ikke vil at andre skal vite.

Med et SSL-sertifikat blir all informasjon som overføres kryptert ved å sette inn tilfeldige tegn i den opprinnelige meldingen. Dette gjør den uleselig for alle unntatt den tiltenkte serveren, og gjør det nesten umulig for hackere å stjele informasjonen din.

Det frister ikke å skrive inn passordet sitt her …

Når trenger man SSL?

Hvis du har et nettsted som inneholder kontaktskjema, nettbutikk, forum, eller på andre måter ber om informasjon fra dine brukere, er SSL et must – ikke bare anbefalt, men et must.

Ikke bare bidrar SSL-sertifikatet til å holde kundens informasjon trygg, men det gir også mange andre bonuser. Bl.a en grønn hengelås som skaper trygghet for dine brukere, og en raskere nettside som dukker høyere opp i søkeresultatene hos Google.

I 2017 begynte Google Chrome å varsle sine brukere når de surfer på nettsider uten SSL. Firefox fulgte like etter, og har begynt med lignende varsling som du kan se i bildet til venstre. SSL er enklere og rimeligere nå enn det noen gang før har vært – det er ingen grunn til å ikke ha SSL i dag!

Hvordan kommer man i gang med SSL?

Hvis du starter med blanke ark og hverken har domene eller webhotell, anbefaler vi deg å ta en titt på våre webhotell. Hos oss er nemlig gratis SSL inkludert som standard på alle webhotell – dessuten tar vi oss av både installasjon og fornyelse av sertifikatet så lenge du er kunde hos oss. Er du hos en annen leverandør? Ta kontakt så flytter vi deg kostnadsfritt til oss. Trenger du et kraftigere sertifikat som Wildcard eller EV, bør du ta en titt på noen av Norges rimeligste SSL-sertifikater her.