Hvordan installere WordPress på ditt webhotell

Å installere (og oppdatere) WordPress på et webhotell fra Dedia er lekende lett. Takket være vår Softaculous auto-installer er hele jobben gjort med et par klikk på et par minutter.

1) Logg inn på Min Side: dedia.no/kunde

 


2) Klikk på boksen "Tjenester"3) Fra tjenestelisten: klikk på webhotellet som du vil installere WordPress på


4) Fra venstre marg: klikk "Logg inn på cPanel"


5) Inne i cPanel: scroll ned til kategorien "PROGRAMVARE" og klikk på "Softaculous Apps Installer"6) WordPress ligger på forsiden som et "Top Script". Du kan også finne WordPress ved å søke i venstre marg. Flytt musen over WordPress og klikk "Install"


7) Nå skal du velge plasseringen for installeringen. Dette er et viktig steg. 

Vi anbefaler at WordPress installeres på øverste nivå. Altså ikke inne i noen mappe. For å gjøre dette, er det viktig at feltet "In Directory" tømmes helt for tekst, og står tomt.

Da vil websiden din bli tilgjengelig fra olanordmann.no. Hvis du derimot vil installere WordPress i en egen mappe, f.eks. olanordmann.no/wp, skriver du inn mappenavnet "wp" i dette feltet. 

NB! Dersom du skal installere WordPress på et tilleggsdomene må du velge riktig tilleggsdomene i feltet "Choose Domain"


8) Når du er fornøyd med valgene, scroller du helt ned. Her får du tilbud om å bruke et annet standard-tema. Også dette kan endres når du måtte ønske.
Når evt. tema er valgt, klikker du på "Install".


9) Installasjonen starter, og vil være ferdig i løpet av få sekunder. Den automatiske installeren vil opprette nødvendig database m/bruker og laste ned alle nødvendige filer for deg.


Gratulerer - du kan nå begynne å bruke WordPress!

Gå til www.dittdomene.no/wp-admin * og logg inn med admin-brukernavnet og passordet du spesifiserte under installasjonen for å komme i gang.

* erstatt "www.dittdomene.no" med ditt faktiske domenenavn.

Var dette svaret til hjelp? 11 brukere syntes dette svaret var til hjelp (15 Stemmer)