For å aktivere SSL (HTTPS) på en nettside, trenger du et SSL-sertifikat. Dette kan kjøpes her. Husk at du får gratis SSL-sertifikat med på kjøpet når du handler et webhotell hos oss! Om du allerede er webhotell-kunde hos oss, eller har et sertifikat fra før av, kan du følge stegene nedenfor.

De fleste publiseringssystemer som WordPress, Joomla, Drupal etc. har innebygget støtte (eller plugins) som gjør at du kan velge mellom HTTP og HTTPS i innstillingene.

Om du derimot har en ren HTML-basert nettside, eller foretrekker å unngå plugins, kan du bruke .htaccess-filen for å tvinge dine besøkende over på HTTPS veldig enkelt. Når du bruker HTTPS/SSL, er det viktig at du ikke gir dine brukere muligheten til å vise siden både med og uten HTTPS. I guiden under viser vi deg hvordan.

Slik aktiverer du HTTPS på ditt webhotell fra Dedia:

1)
Logg inn på Min Side: dedia.no/kunde

2) Klikk på boksen "Tjenester"

3) Fra tjenestelisten: klikk på ditt webhotell

4) Klikk på snarveien "Filbehandling"

5) Dobbelklikk på mappen "public_html"

6) Klikk "Innstillinger" oppe i høyre hjørne og aktiver visning av skjulte filer (dotfiles)

7) Høyreklikk på filen ".htaccess" og velg "Edit"

8) Lim inn teksten som på bildet nedenfor. Erstatt den røde teksten "DITTDOMENE.NO" i eksempelet med ditt domenenavn. Hvis det allerede ligger tekst i .htaccess filen fra før av, limer du den nye teksten inn øverst i filen.

Eksempeltekst:

RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://www.DITTDOMENE.NO/$1 [R,L]

Når du er ferdig klikker du "Lagre endringer" som på bildet over. Din hjemmeside skal nå tvinge alle besøkende over til HTTPS, uansett om de skriver "www." foran domenenavnet eller ikke. Husk å tømme cache på din nettleser (CTRL + F5) når du tester hjemmesiden fra din egen PC.