Hvordan opprette SQL-database m/bruker

NB! Det er ikke nødvendig å opprette database manuelt hvis du installerer en applikasjon via Softaculous, da Softaculous automatisk oppretter de nødvendige databasene og databasebrukerne for deg. Vil du for eksempel installere WordPress ved hjelp av vårt automatiske system kan du følge guiden her.

Om du fortsatt ønsker å manuelt opprette SQL-database m/ bruker kan du følge stegene nedenfor:

1) Logg inn på Min Side: dedia.no/kunde


2) Klikk på boksen "Tjenester"3) Fra tjenestelisten: klikk på webhotellet som du vil opprette SQL-database på

 


4) Klikk på snarveien "MySQL Databaser"


5) Først skal vi opprette selve databasen. Databasenavnet bestemmer du selv, men unngå norske tegn som ØÆÅ.


6) Nå skal vi opprette en databasebruker for den nye databasen din. Følg instruksjonene i bildet nedenfor. Navnet på brukeren bestemmer du selv, men også her bør du unngå norske tegn.


7) Nå som selve databasen og brukeren er opprettet skal vi gi den nye database-brukeren tilgang til databasen din. Følg instruksjonene i bildet nedenfor.


8) Gi brukeren din alle rettigheter til databasen om ikke annet er ønskelig.Databasen din m/databasebruker er nå klar! IP-en til din database/SQL-server er "localhost". Hvis du skal koble til databasen fra ekstern server, klikk "Serverinformasjon" i høyre marg på cPanel for å se den offentlige/delte IP-en til databaseserveren din. Husk å kontakte kundeservice for å få laget en brannmur-regel for ekstern tilgang.

 

Var dette svaret til hjelp? 1 brukere syntes dette svaret var til hjelp (1 Stemmer)