Hvordan oppgradere din VPS (RAM, lagring og CPU)

Behov for flere ressurser? Du kan når som helst oppgradere din VPS fra Min Side ved å oppgradere serveren til en større pakke. Dette vil øke den virtuelle serverens RAM-størrelse, lagringsplass og antall CPU-kjerner.

NB! Det er ikke mulig å nedgradere en VPS. Oppgraderingen vil dermed bli permanent for den aktuelle VPS-en og kan ikke angres.

1) Logg inn på Min Side: dedia.no/kunde

2) Klikk på boksen "Tjenester"

3) Fra tjenestelisten: klikk på VPS-en som skal oppgraderes

4) Fra venstre marg: klikk "Oppgrader/nedgrader tjeneste"

5) Velg pakken du ønsker å oppgradere til. Du kan velge å betale for lengre perioder for å oppnå rabatt på din server

6) Betal prisdifferansen mellom din nåværende pakke og pakken du oppgraderer til. Du blir kun belastet for prisdifferansen frem til neste fornyelsedato, og betaler dermed ikke dobbelt opp.

7) Når faktura for oppgradering er betalt, må du restarte serveren for at endringene skal tre i kraft. Dette kan du gjøre når det passer deg. Det er viktig at serveren restartes fra kontrollpanelet. Det er ikke tilstrekkelig å restarte den fra operativsystemet. Restart serveren ved å klikke på Restart-symbolet som vist under.

8) Når serveren har blitt restartet, bør du kontrollere at ressursene på din server (RAM, lagring og antall CPU-kjerner) er i samsvar med pakken du oppgraderte til. Om du oppdager noen avvik, må du ta kontakt med kundeservice.