Hvordan laste opp eget image / ISO til din Linux VPS

Du kan laste opp et eget image / ISO til din Linux VPS. Følg stegene under for å komme i gang.

NB! Husk at alle data på din VPS vil bli permanent slettet når du re-installerer din VPS. Du er selv ansvarlig for å ta backup av dine data før du bytter OS / re-installerer OS på din VPS.

1) Logg inn på Min Side: dedia.no/kunde

2) Klikk på boksen "Tjenester"

3) Fra tjenestelisten: klikk på VPS-en som skal ha tilgang til imaget

4) Scroll ned på siden og velg Innstillinger -> Boot & ISO.
Klikk så på + symbolet i feltet Velg ISO for å laste opp egen ISO-fil.

5) Lim inn URL-en til ISO-filen som skal lastes ned til VPS-en i feltet ISO URL.
Feltet ISO Filnavn vil automatisk fylles ut av seg selv. Klikk deretter på knappen Legg til ISO.

6) Nedlastingen av ISO-filen starter nå og vil være fullført om få minutter, avhengig av filstørrelse og hastighet på serveren filen lastes ned i fra.

7) Når status for nedlastingen er 100% kan du trykke deg tilbake til Boot & ISO menyen.
Her skal du nå endre Boot Rekkefølge slik at CD er først. Endre deretter valgt ISO til ISO-filen du lastet opp i forrige steg. Klikk så Lagre.

8) Restart så din VPS for at den skal boote fra ISO-filen du lastet opp

9) Åpne deretter terminalen til din VPS via nettleseren ved å klikke på VNC-symbolet

10) Din server vil nå boote fra image-filen din, og du kan fortsette oppsettet på skjermen