Hvordan sette opp e-post på PC, mac, mobil og nettbrett

Protokollen som skal brukes for e-postklient på PC, Mac, mobil og nettbrett er IMAP. Denne guiden forutsetter at du allerede har opprettet en e-postkonto.

Brukernavn: din e-postadresse
Passord:
e-postkontoens passord

Innkommende server:
mail.dittdomene.no *
IMAP Port:
993

Utgående server:
mail.dittdomene.no *
SMTP Port:
465

* erstatt dittdomene.no med ditt faktiske domene.

Guider: iPhone | Outlook

Oppsett iPhone:

1)
Gå til din mail app og legg til ny konto. Velg "Annen"

2)
Fyll inn ønsket visningsnavn, din e-postadresse, passordet du har opprettet for kontoen, samt en ønsket beskrivelse av kontoen.

3) Fyll inn feltene som beskrevet over. Erstatt "ola@nordmann.no" med din faktiske e-postadresse, og mail.nordmann.no med ditt faktiske domenenavn. Om du eier domenet bedrift.no, blir altså vertsnavnet mail.bedrift.no.

4) Når du er ferdig med forrige steg, går du til Innstillinger og velger "Kontoer og Passord"

5) Klikk på e-postkontoen du nettopp la til.

6) For innkommende innstillinger: Sørg for at SSL er aktivert, at autentisering er satt til "Passord" og at tjeneport er 993.

7) For utgående e-posttjener: skriv inn samme vertsnavn som i steg 3, samt din e-postadresse og passord. Velg SSL, autentisering med passord og tjenerport 465. Du er nå ferdig!

Oppsett Outlook:

1) Åpne Outlook og klikk "Fil" oppe i venstre hjørne.

2) Klikk "Legg til konto"

3) Legg til kontoen som beskrevet i bildet over. Erstatt "ola@nordmann.no" med din faktiske e-postadresse, og mail.nordmann.no med ditt faktiske domenenavn. Om du eier domenet bedrift.no, blir altså serveradressen mail.bedrift.no.