Del 3) Bli kjent med nettsidebyggeren

Nettsidebyggeren er delt inn i tre hoveddeler, som vist på skjermbildet ovenfor. Du bruker knappene øverst oftest. Vi går over hver enkelt av dem individuelt i dette kapittelet.

Bygg / Build-fanen er akkurat det det høres ut - det har alle komponentene du trenger for å bygge ditt nettsted. Hvis du klikker på Bygg, vises alle elementene i venstre sidefelt, organisert i kategorier. For en nærmere titt på å bruke elementer, sjekk ut Weeblys egen dypdykk her (engelsk)

Sider / Pages-fanen inneholder alle sidene du har lagt til på nettstedet ditt, og lar deg legge til, omorganisere, kopiere, slette og redigere dem. Hvis du klikker på en side her, lastes den siden på høyre side av skjermen slik at du enkelt kan begynne å redigere. For avanserte funksjoner, sjekk denne guiden (engelsk)

Tema / Theme-fanen har to viktige funksjoner knyttet til hvordan nettstedet ditt ser ut:
  • Du kan bla gjennom, forhåndsvise og velge et annet tema
  • Du kan velge forskjellige skrifttyper for de ulike tekstbaserte elementene på nettstedet ditt.

Fra fanen Temaer kan du også få tilgang til kodeditoren for å endre HTML og CSS for et tema, og du kan slå Guider på og av. Hva gjør Guidene? De er trekkbare vertikale og horisontale barer som hjelper deg med å justere tingene jevnt på sidene dine mens du jobber i redigeringsprogrammet.

Avansert guide for å endre tema, klikk her (engelsk)
Avansert guide for å endre fonter (skrifttype), klikk her (engelsk)